Startup

Litvanya 110 milyon dolarlık teknoloji üssü kuruyor

Litvanya, Baltık ülkelerinin yeni teknoloji başkenti olmak amacıyla başkent Vilnius’ta devasa bir teknoloji kampüsü inşa ediyor.

Litvanya’nın altyapı projesi Tech Zity tarafından yapılan kampüs, 55.000 metrekarelik bir alana yayılacak ve 5.000 dijital çalışana ev sahipliği yapacak şekilde planlanmış olan 100 milyon euro (109,6 milyon dolar) bir yatırım gerçekleştirilecek.

CNBC’nin haberine göre Litvanya, Avrupa’nın önde gelen teknoloji merkezlerinden biri olma hedefinde önemli adımlar atıyor. Litvanya’nın başkenti Vilnius’un merkezinde yer alacak Avrupa’nın en büyük teknoloji kampüsün ve “Tech Zity” olarak adlandırılan projenin 2024 yılında açılması planlanıyor. Kampüs, 5.000 çalışan için ofis alanı, toplantı ve etkinlikler için salonlar ve daha fazlasını sunacak.

Tech Zity’nin kurucusu Darius Žakaitis TechCrunch’a yaptığı açıklamada, “Ana hedefimiz start-up topluluğunu desteklemek. Şu anda, bu topluluk farklı yerlerde dağılmış durumda. Start-up’lar ve teknoloji şirketleri bir arada olma fırsatını, bilgi ve deneyim paylaşımını çok değerli buluyor. Çoğu benzer aşamalardan geçiyor, büyüme hileleri ve sınırlı bütçelerle ayakta kalma, daha büyük pazarlara giriş, yapay zeka yeteneklerinden yararlanma, yatırım çekme ve fon geliştirme gibi benzer zorluklarla karşılaşıyor. Bu sorulara en iyi yanıtlar, bu yolu daha önce yürümüş olan ve başarılı start-up’lar kurmuş olanlar ile gelebilir. Şu anda Litvanya’nın start-up ekosisteminde çalışan 18.000 kişi olduğunu tahmin ediyoruz. Litvanya’nın start-up ekosistemi içinde bağlantıları teşvik eden ve yeni ürünlerin yaratılmasını sağlayan çeşitli bir izleyici kitlesi oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Litvanya’ya varlık kurmak isteyen yerel şirketlerle değil, fintech alanında özellikle Bank of Lithuania tarafından davet edilen veya diğer pazarlarda temsilcilik açmayı düşünen uluslararası şirketlerle de işbirliği yapmak istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.