Teknoloji

Microsoft’tan CoPilot hamlesi

Stratejik bir hamleyle Google’ın hakimiyetini sarsma amacıyla Microsoft, bir yıl önce cesur bir yapay zeka destekli Bing arama motorunu tanıttı ancak şirket Bing’den uzaklaşıp Copilot artık Microsoft’un yapay zeka çabalarının ana markası haline geldi.

Ancak Bing’in pazar payındaki artış beklentilerle örtüşmese de Microsoft, bunun sağlıklı rekabetin geliştirilmesine yönelik kritik bir adım olduğunu düşünüyor. Şirket, özellikle Bing’den Copilot’a odaklandığını açıkladı.

Şirketin son Super Bowl reklamında, Copilot’u şirketin yapay zeka çabalarının geleceği olarak sergilerken, Google ile yapılan arama savaşının ötesinde, yaratıcılığı ve üretkenliği vurgulandı.

Copilot’un bir marka değişikliği geçirmesi ve görsel oluşturma konusundaki yeni yetenekleri ile birlikte, Microsoft’un geniş kapsamlı yapay zeka hedefleri, çeşitli ürünlerde belirgin hale geliyor.

Copilot girişimi, herkesi Windows’u etkin bir şekilde kullanabilen birisi haline getirme planının bir parçası olarak önem kazanıyor; bu doğrultuda büyük bir Windows yenileme süreci planlanıyor. Microsoft’un İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tüketici Baş Pazarlama Sorumlusu Yusuf Mehdi, yapay zekanın günlük kullanıcıları yetenekli Windows kullanıcılarına dönüştüreceğini ve karmaşık görevleri zahmetsizce gerçekleştirmelerini sağlayacağını düşünüyor. Bing’e odaklanmanın ötesinde, Microsoft’un stratejik kayması, AI destekli inovasyonlarının dönüştürücü etkisini ortaya koyuyor; Copilot, şirketin hikayesini ve teknolojiye yaklaşımını şekillendirmede önemli bir oyuncu olarak öne çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.