Özel

ASTOR Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Geçgel, Teknoloji-Türkiye’ye konuştu

ASTOR Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Geçgel, ASTOR Sarj hakkında Teknoloji Türkiye’ye konuştu. Gelecek projeksiyonları, hedefleri ve ASTOR Sarj hakkında detaylı bilgi veren Geçgel, ” Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 100.000’den fazla şarjlanma ile sektör tecrübemizi her gün daha ileri taşıyor ve sürdürülebilir gelecek hedefimizde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

ASTOR şarjı kısaca tanıtır mısınız?

Teknolojik gelişmeleri her zaman yakından takip eden Astor Enerji, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından verilen Türkiye’de “Şarj Ağı İşletmeci Lisansı” alan ilk firmalar arasında yer alıyor. Elektrikli araç kullanımının Türkiye’de ve dünyada çok hızlı arttığı günümüzde ASTOR olarak kullanıcılara her yerde ulaşılabilir, kaliteli ve güvenilir hizmet vermeyi hedefliyoruz. Erişilebilir ve temiz enerji ağını oluşturarak sürdürülebilir geleceği hedefliyor, ülke genelinde hızla yaygınlaşan istasyonlarımız ile tüm elektrikli araç kullanıcıları için özgürce hareket edebilme olanağını sağlıyoruz. 2022 Haziran ayında başladığımız yolculuğumuzda yaklaşık 2 yılı geride bırakırken 200’e yakın DC ve 100 adet AC istasyonumuzla 44 ilde aynı anda 500 araca hizmet verebilecek pozisyondayız. %80’e yakın DC/AC oran ve 245KW Ortalama DC Soket gücü ile sektörümüze liderlik etmekteyiz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 100.000’den fazla şarjlanma ile sektör tecrübemizi her gün daha ileri taşıyor ve sürdürülebilir gelecek hedefimizde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. 

ASTOR şarjın diğer rekabet ettiğiniz firmalara göre öne çıkan çalışmaları veya yetenekleri neler?

    DC (Hızlı) şarj istasyonları yüksek güç gereksinimleri sebebiyle ‘’Altyapı’’ olarak nitelendirdiğimiz şarj ünitesinin çalışabilmesine olanak sağlayan elektriksel rezervlerin bulunması veya yaratılmasını gerektirmektedir. Bu yüksek güçlerin temin edilebilmesi noktasında Astor Enerji’nin imalatını gerçekleştirmiş olduğu Transformatör, Orta Gerilim Anahtarlama Ürünleri, Monoblok Beton Köşkler ve Alçak Gerilim Panoları başlıca ihtiyaçları oluşturuyor. Rakiplerimize nazaran en önemli avantajımız bu ürünlerin en hızlı şekilde tedarik ve montajlarını gerçekleştirebiliyor olmamız.

    Yine Haziran 2023’te duyurduğumuz Siemens ile olan işbirliğimiz kapsamında müşterilerimizin en güvenli ve en hızlı şarj deneyimini yaşayabilmesi adına DC Şarj istasyonlarımızı Siemensten tedarik ediyor olmamız rakiplerimize nazaran bir diğer artımız. İstasyonlarımızda kullandığımız  Siemens Sicharge D şarj üniteleri, 1954 yılından bu yana dünya genelinde tasarımları değerlendiren iF Design Ödüllerinde 2021 yılında “kullanıcı ara yüzü” ödülünü alırken 2023 yılının “en iyi ürünü” seçildi. Sicharge D, 24 inç dokunmatik ekran ile kullanıcı dostu kullanımıyla fark yaratıyor, 400A kabloları sayesinde 160 kW’tan 300 kW’a kadar desteklenmesi ile şarj süresini 15 dakikaya kadar indirebiliyor. Bulut sistemler ile haberleşebilen bu istasyonlar Siemens Backend yazılımı sayesinde uzaktan takip ve kontrol edilebiliyor. Bir arıza durumunda ise %99’una online olarak çözülüyor. Bu sayede sahaya servis ekibinin gönderilmesi gibi zaman ve maliyet unsurları minimize ediliyor. 

    Türkiye’de şu an kaç adet istasyonunuz bulunuyor? Hedefleriniz neler?

    Şarj istasyonlarımız için gerekli altyapıları oluştururken ileride cihaz ilavesi yapmamıza olanak sağlayacak şekilde yedek rezervler bulundurmaya da özellikle hassasiyet gösteriyoruz. Bu hedefler doğrultusunda çeşitli illerimizde 34 adet trafo merkezi yapımı gerçekleştirerek yalnızca şarj istasyonlarına tahsis edilen 30MW’lık bir kurulu güç oluşturabilmiş durumdayız. Bu sayının 2024 yılı sonunda 40 trafo merkezi, 35MW kurulu güç olması planlanmaktadır. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.