Teknoloji Web3

OpenAI web tarayıcısı Gptbot üretti

OpenAI, GPT-4 gibi yapay zeka modellerini geliştirmek için bir web tarayıcısı başlattı. Yeni yayımlanan bir blog yazısında OpenAI, Web tarayıcısı GPTBot’u ve onu nasıl engelleyeceğinize dair talimatları yayınladı.

GPTBot’un, yapay zekanın yeteneklerini eğitmek ve geliştirmek için interneti taradığı belirtildi. OpenAI tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre GPTBot kullanımı, doğruluk ve güvenlik gibi hususlar söz konusu olduğunda mevcut yapay zeka modellerini geliştirme potansiyeline sahip olduğu açıklandı.

Yazıda, şu şekilde belirtildi: “GPTBot kullanıcı aracısı ile taranan web sayfaları potansiyel olarak gelecekteki modelleri geliştirmek için kullanılabilir ve ödeme duvarı erişimi gerektiren, kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri (PII) topladığı bilinen veya politikalarımızı ihlal eden metinler içeren kaynakları kaldırmak için filtrelenir.”

Bununla birlikte, web siteleri web tarayıcısına erişimi kısıtlamayı seçebileceği ve GPTBot’un sitelerine erişmesini kısmen veya tamamen devre dışı bırakarak önleyebileceği açıklandı. OpenAI, web sitesi operatörlerinin IP adresini engelleyerek veya bir sitenin Robots.txt dosyasında tarayıcıya izin vermeyebileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.