Web3

Malezyalılar vatandaşlıklarını Worldcoin ile kanıtlayacak

Worldcoin, Malezyalıların artık projenin küreleri ile vatandaşlıklarını dijital olarak kanıtlayabileceklerini söyledi.

Yapılan açıklamaya göre Malezyalılar artık Worldcoin teknolojisini kullanarak kendilerini kanıtlayabilecekler. Worldcoin ve Malezya ayrıca küre üretimi ve Dünya Zinciri protokolünün Asya ülkesinin kendi blok zinciri altyapısıyla “köprülenmesi” konusunda birlikte çalışmayı araştırıyor.

Malezyalılar artık Worldcoin teknolojisini kullanarak vatandaşlıklarını kanıtlayabilecekleri açıklandı. Bir blog yazısına göre Worldcoin Vakfı ve Tools for Humanity, Malezya hükümeti ile bir mutabakat zaptı veya MoU imzaladı.

Açıklamada, “Mutabakat anlaşmasının bir parçası olarak, Malezya’daki yeni Worldcoin operasyonları, Worldcoin projesi için [Tools for Humanity] tarafından geliştirilen son teknoloji iris görüntüleme teknolojisini kullanarak bireylere bireysel insanlık doğrulamalarına erişim sağlayacaktır” denildi.

Worldcoin projesinin özünde, kurucularının amacı insan ve insan olmayan aktörler arasında bir ayrım aracı oluşturarak internetin gelecekteki sağlığını korumaktır. Bireylere, bir iris taramasını kabul ederek insanlıklarını kanıtladıktan sonra Dünya Kimlikleri atanır. Kayıtlar WLD tokenları şeklinde kripto para ile ödüllendiriliyor.

Her ne kadar proje mahremiyet konusunda incelemelerle karşı karşıya kalmış olsa da, son olarak Avusturya’nın da aralarında bulunduğu çeşitli ülkelerle de ilişkiler kurmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.