Teknoloji

En büyük 500’e teknoloji damgası

Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinde orta-yüksek ve yüksek teknoloji kullananların oranı yüzde 37.4’e yükseldi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, son yıllarda durağan seyreden bu veride 2023’te yüksek teknolojiye doğru olumlu bir kırılma olduğunu söyledi.

Milliyet’in haberine göre İstanbul Sanayi Odası (ISO) Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Üretimden satışlara göre yapılan sıralamada Tüpraş, Ford Otomotiv ve Star Rafineri ilk üçte yer aldı.

En büyük 500 sanayi şirketinin toplam üretimden satışları 2022’de yüzde 119 artarken 2023’te bu oran yüzde 42.1 oldu. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, bu gerilemenin nedenini, “Yavaşlayan küresel talep, 6 Şubat’ta ardı ardına yaşadığımız deprem felaketleri ve seçimler sonrasında ekonomi politikalarında yaşanan değişim belirleyici rol oynadı” sözleriyle açıkladı. İSO 500 şirketlerinin üretimden satış toplamı 2023’te 6 trilyon 375 milyar lira oldu. Bahçıvan, enflasyondan arındırıldığında üretimden satışların yüzde 13.2 azaldığını vurguladı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.