Web3

Kripto ticaretinde Türk Lirası damga vurdu

Türk Lirası (TRY) kripto para ticaretinde kullanılan en büyük üçüncü itibari para birimi haline geldiği açıklandı. Kaiko Research tarafından hazırlanan bir rapora göre, TL’nin büyüyen pazar payı, pazar payının %19’unu ele geçirerek Euro’yu (EUR) geride bıraktı. Bu, Haziran ayı başında para birimi için tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak yansıdı.

Kaiko araştırmacıları Türk vatandaşlarının bir korunma aracı olarak kripto para birimlerine yöneldiğine inanıyor. Raporda ayrıca bu değişim, kripto para birimlerinin benimsenmesinde bir diğer etken olan döviz kurlarındaki dalgalanmaya bağlanıyor.Geçtiğimiz aylarda döviz piyasalarında çok fazla dalgalanma yaşandı. Kaiko’ya göre bu durum, farklı para politikaları ve 2024’teki rekor sayıda seçimden kaynaklandı.

Sonuç olarak, platform GBP ve AUD işlem çiftlerini listeden çıkarmak zorunda kaldı. Kaiko, bunun pazar payının büyük bir kısmının TRY’ye geçmesine neden olarak hacmini artırdığını öne sürüyor. TRY’nin kripto para sektöründeki artan yaygınlığı, ülkenin kripto düzenlemelerine göz diktiği bir döneme denk geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.