Teknoloji

Google Search hayal ettiğinizden fazlasını yapacak

Google’ın geliştiricilere yönelik yıllık konferansı I/O’da dünyanın baskın arama motorunda yapay zeka destekli büyük değişiklikleri duyurmaya devam ediyor. Google kısa bir süre içerisinde google aramayı, daha büyük sorunuzu parçalara ayırıp hangi problemleri hangi sırayla çözeceğinizi belirleyecek, böylece dakikalarınızı hatta saatlerinizi alabilecek bir araştırmayı saniyeler içinde yapabilmenizi sağlayacak.

Yeni özelliklerle Google, Arama’yı web sitelerini bulmanın bir yolundan daha fazlası olarak konumlandırılacak. Bunun yerine şirket, insanların arama motorunu doğrudan yanıt almak için kullanmalarını ve etkinlik planlama ve beyin fırtınası fikirlerinde onlara yardımcı olmasını istiyor.

Yapay zeka destekli yeni özellikler arasında Yapay Zeka Genel ayarlamalarını yapma, çok adımlı muhakeme yetenekleri, planlama yetenekleri, yapay zeka ile düzenlenmiş arama sonuçları ve yeni bir Google Lens video ile sor özelliği yer alıyor.

Google Arama’nın başkan yardımcısı ve başkanı Liz Reid “Üretken yapay zeka ile arama, hayal ettiğinizden daha fazlasını yapabilir. Böylece aklınızdan geçenleri ya da yapmanız gerekenleri -araştırmadan planlamaya ve beyin fırtınasına kadar- sorabilirsiniz ve Google ayak işlerini halledecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.