Web3

Binance eski CEO’su CZ 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Binance’in milyarder kurucusu Changpeng Zhao, kripto borsasında kara para aklama suçlamalarını kabul etmesinin ardından dört ay hapis cezasına çarptırıldı.

Seattle federal mahkemesindeki ceza, federal savcıların Zhao için istediği üç yıldan önemli ölçüde daha azdı. Savunma beş ay denetimli serbestlik istemişti. Ceza yönergeleri 12 ila 18 ay arasında bir hapis cezası öngörüyordu.

Kasım ayında Zhao, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’e yönelik çok yıllı bir soruşturmayı çözmek için ABD hükümeti ile bir anlaşma yaptı. Anlaşmanın bir parçası olarak Zhao şirketin CEO’luğundan istifa etti.

Zhao, Banka Gizlilik Yasası’nın gerektirdiği şekilde etkili bir kara para aklama karşıtı programı kasıtlı olarak uygulamamak ve Binance’in Amerikalılar ve yaptırım uygulanan yargı bölgelerindeki bireyler de dahil olmak üzere yasadışı faaliyetlerden elde edilen gelirleri içeren işlemleri gerçekleştirmesine izin vermekle suçlanıyor.

ABD, Binance’in 4,3 milyar dolar para cezası ve el koyma ödemesine hükmetti. Zhao 50 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından, müşteri varlıklarının yanlış kullanımı ve ABD’de yasadışı, kayıtsız bir borsanın işletilmesi iddiasıyla ayrı ayrı dava edildi.

Binance ve kurucusuna karşı açılan dava Adalet Bakanlığı, CFTC ve Hazine Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülürken SEC’in davada yer almaması dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.