Teknoloji

Google’a göre hackerler Iphone’ları hedef alıyor

Google’a göre hükümetleri hedef alan hackerlar, Avrupalı bir girişim olan Variston tarafından geliştirilen casus yazılımla kurbanları hedef almak için iPhone’larda daha önce bilinmeyen güvenlik açıklarını kullandı. Bu durum, Avrupalı casus yazılım üreticilerinin küresel gözetim pazarındaki erişiminin genişlemesiyle ilgili endişeleri artırdı. Google, gazetecileri ve siyasi figürleri hedef alan casus yazılımlara karşı harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Google’ın Tehdit Analiz Grubu, Mart 2023’te bilgisayar korsanlarının Endonezya’daki iPhone’lara virüs bulaştırmak için SMS mesajlarında kötü niyetli bağlantılar kullandığı kampanyayı keşfetti. Variston tarafından geliştirilen bu casus yazılım, daha önce Google tarafından 2022 yılında analiz edilen Heliconia yazılımını içeren bir paket aracılığıyla teslim edildi.

Variston’un BAE’deki Protect AE gibi şirketlerle işbirliği yaparak casus yazılım paketlerini doğrudan hükümetlere ya da yerel aracılar vasıtasıyla sunduğu bildiriliyor. Google, Cy4Gate, RCS Lab ve Negg gibi yeni oyuncular da dahil olmak üzere küresel çapta bu tür yaklaşık 40 casus yazılım üreticisini takip ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.