Teknoloji

Roblox artık Playstation’da da oynanabilecek

Roblox, PlayStation’a geleceğini duyurdu. Bunun üstüne, Roblox Eylül ayında Meta Quest üzerinde tamamen başlatılacağı bildirildi. Roblox CEO’su Dave Baszucki ayrıca 5 yıl içerisinde Roblox geliştiricisinin 1 milyar dolar değerinde olacağını açıkladı.

2022’de Dave Baszucki, Roblox’un CEO’su, San Francisco’daki Fort Mason’daki Roblox Geliştirici Konferansı’ndaki bir açılış konuşmasında öğrenme deneylerini 15 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiğini söylemişti. Yeni açıklamalarınd ise on üç yaş ve üstü kullanıcılar bir yıl öncesine göre yüzde 33 arttığı bildirildi. Roblox’un hedefinin günlük kullanıcı sayısında bir milyar kişiye ulaşmak olduğu açıklandı.

Roblox CTO’su Dan Sturman, 2021’de 36,000 sunucudan şu anda 135,000 sunucuya, yani dört katına çıktığını söyledi. Roblox ayrıca bu yılın ilerleyen zamanlarında Roblox Connect’i başlatacağını duyurdu, bu, 3D animasyonlu avatarlar kullanarak sesle konuşabilmeniz için bir iletişim deneyimidir.

Aylık aktif kullanıcı 66 Milyon

66.1 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunan şirket, daha zengin 3D etkileşimli iletişimin teknolojik genişlemesiyle mümkün olanları sergileceyeğini açıkladı. Sturman, “Şu anda bu vizyonu gerçeğe dönüştürme konusunda üç ana tema üzerinde odaklanıyoruz, yani bir iletişim ve bağlantı için etkileyici bir platform olmak istiyoruz. Bu her zaman Roblox’un büyük bir parçası olmuştur, bir araya gelmek, sadece oyun oynamak veya deneyimlemek için gelmek değil. Herhangi bir cihazdan herhangi bir yerden kullanılabilen bir platformun bizim değer teklifimizin büyük bir parçası olmuştur. Roblox’u istediğiniz yerde ve herhangi bir cihazdan tüketebilirsiniz ve herkesin katılabileceği canlı bir sanal ekonomi.”

Roblox ayrıca, Roblox üzerindeki yaratımı daha erişilebilir hale getiren ve gelişmiş yaratıcıları daha hızlı daha zengin ve ilgi çekici deneyimler oluşturmaya yeten bir konuşma yapay zeka olan “Assistant”ı duyurdu. Sturman, Roblox Assistant’ın muhtemelen yılın sonuna veya gelecek yılın başına kadar kullanılabileceğine inanıyor. Sahne üzerinde çalıştığını gösteren bir demo gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.