Teknoloji

Milli SİHA süpersonik füze ile vurdu

Bayraktar Akıncı TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi ile 140 kilometre uzaktaki hedefi başarıyla vurdu.

Türk savunma sanayi şirketi Baykar, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren, 6 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalanan Bayraktar Akıncı’ya yerli mühimmatların entegrasyon çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda, Tekirdağ Çorlu’dan havalanan Bayraktar Akıncı, İHA-230 süpersonik füzesi ile Sinop’ta Karadeniz’deki hedefe atış gerçekleştirdi. Füzeyi 140 kilometre uzaktaki hedefe gönderen Akıncı, daha sonra Tekirdağ Çorlu’ya döndü.

Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi TRG-230-İHA, ilk kez Aralık 2022’de sahaya çıktı. Bayraktar Akıncı TİHA bu testte 230-İHA ile 100 kilometre üzerindeki hedefi tam isabetle vurdu. Gerçekleştirilen bu atış; Türkiye’de havadan karaya atılan ilk balistik süpersonik füze olma özelliğini taşıyordu.

ROKETSAN daha önce karadan atılan ve 70 kilometre menzile ulaşan TRG-230 füzesini geliştirmişti. Şirket daha sonra füzeye lazer güdüm yeteneği kazandırmış ve TRLG-230’u kullanıma sunmuştu. Bayraktar TB2’nin lazer işaretlemesi yaptığı hedef, Lazer Güdümlü 230 mm Füze Sistemi TRLG-230 ile tarafından başarılı şekilde vurulmuştu.

230-İHA ile Türkiye ve milli hava araçları önemli ve stratejik bir kabiliyeti kazanmış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.