Teknoloji Türkiye Blog Teknoloji CHATGPT’nin mobil uygulaması 6 günde 500.000 kez indirildi
Teknoloji Web3

CHATGPT’nin mobil uygulaması 6 günde 500.000 kez indirildi

OpenAI’nin ChatGPT uygulaması, uluslararası anlamda 11 ülkede aktif olmadan önce yalnızca ABD’de ve iOS’ta kullanılmaya başlandı. Techcrunch’ın haberine göre buna rağmen ChatGPT’nin mobil uygulaması 6 günde 500.000 kez indirildi.

Uygulama istihbarat sağlayıcısı data.ai tarafından yapılan yeni bir analize göre, uygulama piyasaya sürülmesinden bu yana ilk altı gününde yarım milyon indirmeyi aştı.

OpenAI’nin ChatGPT uygulaması, diğer popüler yapay zeka ve chatbot uygulamalarının yanı sıra OpenAI’nin GPT-4 teknolojisinin ilk önemli üçüncü taraf entegrasyonlarından bazılarını sunan Microsoft’un Bing ve Edge uygulamaları da dahil olmak üzere rakiplerinin çoğundan daha iyi performans gösterdi.

Bing ve Microsoft Edge, Şubat ayındaki en iyi beş günlük dönemlerinde iOS ve Android’de sırasıyla 340.000 ve 335.000 indirme elde ederek ChatGPT’ye olan ilgiden kesinlikle yararlanmış olsa da OpenAI’nin ChatGPT uygulaması, yalnızca iOS’a özel olduğu ABD lansmanının ilk beş gününde 480.000 yükleme elde ederek onları kolayca geride bıraktığı açıklandı.

Data.ai’nin yaptığı analiz uygulamanın, App Store’da “AI” ve “chatbot” gibi anahtar kelimeler için tüketici aramalarından yararlanmak amacıyla birçoğu genel olarak adlandırılan ABD’deki diğer en iyi AI chatbot uygulamalarından daha iyi performans gösterdiğini ortaya koydu.

Burada, OpenAI’nin ChatGPT’si, App Store ve Google Play’deki diğer uygulamaların 2023’teki en iyi beş günlük dönemlerine göre sıralandığında, indirilme sayısına göre ilk beşte yer aldı.

CHATGPT MOBİL UYGULAMASI 11 ÜLKEDE DAHA FAALİYETE GEÇTİ

OpenAI’nin sosyal medya hesabında paylaştığı tweet’e göre CHATGPT 11 ülkede daha IOS mobil uygulamada faaliyete geçti. Bu ülkeler, Arnavutluk, Hırvatistan, Fransa, Almanya, İrlanda, Jamaika, Kore, Yeni Zelanda, Nikaragua, Nijerya ve İngiltere olarak sıralandı. OpenAI ayrıca 30’dan fazla ülkede de mobil uygulamayı kullanılabilir hale getireceklerini paylaştı. Ülkelerin arasında Türkiye’nin yer almaması dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version