Teknoloji

Apple yeni bir alternatif üzerinde çalışıyor

Apple’ın, elektrikli arabasının tekerlekleri çıktıktan sonra ev robotları dünyasına kaydığı bildiriliyor. Bloomberg’in yeni bir raporuna göre, birkaç yüz kişilik bir ekip potansiyel ilk ürünü üzerinde çalışıyor: “iPad benzeri” bir ekrana sahip robotik bir kol olduğu belirtilen ev ürünü, Amazon’un dinamik Echo Show 10’undan ve Meta’nın geçmişte kalan Portal cihazlarına benzer yeni bir alternatif olacak.

Yeni gelir kaynakları arayan Apple Inc. iPad benzeri bir ekranı robotik bir uzuvla birleştiren pahalı bir masa üstü ev cihazının geliştirilmesine devam ediyor.

Konuyla ilgili Bloomberg’e konuşan bir yetkili, şirketin şu anda büyük bir ekranın etrafında hareket etmek için ince bir robotik kol kullanan cihaz üzerinde çalışan birkaç yüz kişilik bir ekibi olduğunu belirtti. Ekranı yukarı ve aşağı eğmek ve 360 derece döndürmek için aktüatörlere dayanan ürün, Amazon.com Inc’in Echo Show 10’u ve Meta Platforms Inc’in durdurulan Portal’ı gibi ev ürünlerine bir değişiklik sunacak.

Cihazın akıllı ev komuta merkezi, video konferans makinesi ve uzaktan kumandalı ev güvenlik aracı olarak tasarlandığını söyledi.

Robot teknolojisine geçiş, satışları artırma ve bu yıl iPhone, iPad ve Mac’e gelecek olan yapay zeka teknolojisi paketi Apple Intelligence’tan yararlanma çabasının bir parçası. Şirket ayrıca bu yılın başlarında sürücüsüz bir araba geliştirme çabalarına son verdikten sonra yeni büyüme fırsatları arıyor.

Ürünün yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışıldığı, ancak ekibin son zamanlarda çabalarını çok daha fazla arttırdığı bildiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.