Teknoloji

Microsoft OpenAI Yönetim Kurulunda yer almayacak

Microsoft’un OpenAI’nin yönetim kurulunda gözlemci koltuğu kazanmasından aylar sonra, şirket oy hakkı olmayan koltuktan ayrılacağını açıkladı.

Microsoft, şirketin yapay zeka şirketinde yeterince ilerleme kaydedildiğini gördüğünü ve yönünden emin olduğunu söyledi. OpenAI, bu değişiklikten sonra yönetim kurulunda daha fazla gözlemci olmayacağını söyledi. Bu da Apple’ın bir gözlemci koltuğu kazanacağı yönündeki haberleri muhtemelen ortadan kaldırıyor.

OpenAI’den TechCrunch’a yapılan açıklamada, “Microsoft’a yönetim kuruluna ve şirketin gidişatına duyduğu güveni dile getirdiği için minnettarız ve başarılı ortaklığımızı sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz. CFO Sarah Friar’ın liderliğinde, Microsoft ve Apple gibi önemli stratejik ortakları ve Thrive Capital ve Khosla Ventures gibi yatırımcıları bilgilendirmek ve onlarla etkileşim kurmak için yeni bir yaklaşım oluşturuyoruz.”

Microsoft, Sam Altman’ın geçen yıl OpenAI tarafından kovulmasının ve sonunda yeniden işe alınmasının ardından gözlemci pozisyonunu aldı ve Quora CEO’su Adam D’Angelo dışındaki yönetim kurulunun çoğu değiştirildi. OpenAI’nin yeni yönetim kurulunda D’Aneglo dışında eski Salesforce eş CEO’su Bret Taylor, eski Hazine Bakanı Larry Summers, Instacart CEO’su Fidji Simo, eski Sony Corp EVP Nicole Seligman, eski Bill ve Melinda Gates Vakfı CEO’su Dr. Sue Desmond-Hellmann, eski NSA başkanı Paul Nakasone ve Sam Altman yer alıyor.

OpenAI’de geçen yıl yapılan değişikliklerden bu yana Andrej Karpathy ve Ilya Sutskever gibi bazı üst düzey araştırmacılar şirketten ayrıldı. Ayrıldıktan sonra Sutskever, Safe Superintelligence Inc. (SSI) adlı yeni bir yapay zeka şirketi kurdu ve yapay zeka güvenliğini artırmaya odaklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.