Teknoloji

Apple Intelligence, şirketin yeni jeneratif yapay zeka hamlesi

WWDC 2024 etkinliğinde Apple, uzun zamandır beklenen, ekosistem çapında üretken yapay zekâya yönelik atılımı olan Apple Intelligence’ı tanıttı.

Daha önceki söylentilerde de belirtildiği gibi, yeni özelliğin adı Apple Intelligence. Şirket, bu özelliğin özünde güvenlik ve son derece kişiselleştirilmiş deneyimlerle birlikte inşa edileceğinin sözünü verdi.

CEO Tim Cook, “En önemlisi, sizi anlamalı ve rutininiz, ilişkileriniz, iletişimleriniz ve daha fazlası gibi kişisel bağlamınıza dayanmalıdır. Ve tabii ki, en başından itibaren gizlilikle birlikte inşa edilmeli. Tüm bunlar yapay zekanın ötesine geçiyor. Bu kişisel zeka ve Apple için bir sonraki büyük adım.”

Şirket bu özelliği iOS, macOS ve en son çıkan visionOS dahil olmak üzere çeşitli işletim sistemi tekliflerinin tümünün ayrılmaz bir parçası olarak öne çıkarıyor.

Cook, “Sizin için en önemli olan şeylere yardımcı olacak kadar güçlü olmalı” dedi. “Sezgisel ve kullanımı kolay olmalı. Ürün deneyimlerinize derinlemesine entegre edilmeli. En önemlisi, sizi anlamalı ve rutininiz, ilişkileriniz, iletişimleriniz ve daha fazlası gibi kişisel bağlamınıza dayanmalı ve elbette sıfırdan gizlilikle inşa edilmelidir. Birlikte. Tüm bunlar yapay zekanın ötesine geçiyor. Bu kişisel zeka ve Apple için bir sonraki büyük adım.”

Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi ise şunları ekledi: “Apple Intelligence kişisel verilerinize ve bağlamınıza dayanıyor.” Bu özellik, kullanıcıların Takvim ve Harita gibi uygulamalara girdiği tüm kişisel verileri etkin bir şekilde temel alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.