Web3

ABD 15 milyar dolar değerinde Bitcoin tutuyor

Arkham’ın yeni raporu kripto varlıklarına sahip ülkeler hakkında veriler içeriyor. Arkham, kullanıcıların çeşitli hükümetlerin gerçek zamanlı bakiyelerini ve kripto para birimi işlem geçmişlerini görüntülemelerini sağlıyor.

Arkham’ın 12 Nisan tarihli raporuna göre ABD hükümeti, mevcut kurlara göre yaklaşık 15 milyar dolar değerindeki yaklaşık 212.847 BTC ile takip edilen küresel devletler arasında en büyük Bitcoin sahibi.

Bitcoin’e ek olarak, ABD hükümeti Ether (ETH) ve USDC ve Tether gibi diğer önemli sabit coinlerde yaklaşık 200 milyon dolar tutuyor.

Birleşik Krallık ve Almanya, 61.245 BTC (4,5 milyar $) ve 49.858 BTC (yaklaşık 3,5 milyar $) tutarındaki Bitcoin varlıklarıyla bu ülkeleri yakından takip ettiği bildirildi.

Eylül 2021’de Bitcoin’i ihale olarak yasallaştıran öncü ülke olan El Salvador, 405 milyon dolar değerinde 5.717 BTC ile oldukça küçük bir varlığa sahip.

Bu yenilikçi araç, kripto para varlıklarının şeffaflığında kayda değer bir sıçramaya işaret ederek, ülke devletleri gibi büyük kuruluşların önemli varlıklarını ortaya koyuyor. Özellikle gösterge tablosu, ABD hükümetinin yıllar içinde Bitcoin biriktirmeye devam ettiğini ve 2023’ün başından bu yana en az 5.000 BTC eklediğini gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.