Web3

Kripto varlıklarda 7 milyar dolarlık varlık saklanıyor

AA’nın haberine göre Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifiyle platformlardaki transferlerin şeffaflığının sağlanması, internet sitesi erişim engeli veya içeriğin çıkarılması gibi tedbirlerin hızlıca alınmasıyla yatırımcının korunması hedefleniyor.

Kripto varlıklara yönelik saklama hizmetlerinin, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılacak düzenlemeler uyarınca yetkilendirilmiş ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından uygun görülen bankalar veya SPK tarafından belirlenen diğer kuruluşlar tarafından sunulacağı ifade edildi. Mevcut durumda, kripto varlık alım satım platformlarında yaklaşık 7 milyar dolar tutarında varlığın saklandığı bildirildi.

Platformlarda saklanan varlıkların risk düzeyinin belirlenmesi amacıyla, dünya genelinde en yüksek kapitalizasyona sahip üç kripto varlık (Bitcoin, Ethereum ve Tether) ile platformların portföylerinde yer alan tüm kripto varlıkların oranlanması yöntemi kullanıldı. Bu hesaplamalar sonucunda, bilgi talep edilen 10 kripto varlık alım satım platformunun toplam kripto varlıklarının %29,6’sını en yüksek kapitalizasyona sahip bu üç kripto varlığın oluşturduğu kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.