Teknoloji

3D sanal ortamlar için bir yapay zeka ajanı

Google DeepMind’ın yeni yapay zekası, daha önce görmediği 3D oyunların içindeki komutları takip edebiliyor.

Google DeepMind, daha önce görülmemiş 3D oyunlarda bir dizi görevi yerine getirebilen yapay zekayı vurgulayan yeni bir araştırmayı açıkladı. Ekip uzun zamandır Go ve satranç gibi oyunları kazanabilen ve hatta kuralları söylenmeden oyunları öğrenebilen yapay zeka modelleri üzerinde deneyler yapıyordu. DeepMind’a göre şimdi ilk kez bir yapay zeka ajanı, çok çeşitli oyun dünyalarını anlayabildiğini ve doğal dil talimatlarına dayalı olarak bu dünyalardaki görevleri yerine getirebildiğini gösterdi.

Engadget’in haberine göre araştırmacılar Hello Games (No Man’s Sky), Tuxedo Labs (Teardown) ve Coffee Stain (Valheim ve Goat Simulator 3) gibi stüdyo ve yayıncılarla işbirliği yaparak Ölçeklenebilir Eğitilebilir Çoklu Dünya Ajanını (SIMA) dokuz oyun üzerinde eğitti. Ekip ayrıca, Unity’de inşa edilen ve ajanlara yapı taşlarını kullanarak heykeller oluşturmalarının söylendiği bir ortam da dahil olmak üzere dört araştırma ortamı kullandı. Bu sayede “3D sanal ortamlar için genelci bir yapay zeka ajanı” olarak tanımlanan SIMA, çeşitli grafik stilleri ve perspektifler (birinci ve üçüncü şahıs) ile öğrenebileceği bir dizi ortam ve ortam elde etti.

Araştırmacılar bir blog yazısında, “SIMA’nın portföyündeki her oyun, basit navigasyon ve menü kullanımından, madencilik kaynaklarına, bir uzay gemisini uçurmaya veya bir kask üretmeye kadar öğrenilecek bir dizi beceri içeren yeni bir etkileşimli dünya açıyor” diye yazdı. Video oyun dünyalarında bu tür görevler için talimatları takip etmeyi öğrenmenin, herhangi bir ortamda daha yararlı yapay zeka ajanlarına yol açabileceğini belirttiler.

Araştırmacılar SIMA’nın bir oyunun kaynak koduna ya da API erişimine ihtiyaç duymadığını, oyunun ticari versiyonları üzerinde çalıştığını söylüyor. Ayrıca sadece iki girdiye ihtiyaç duyuyor: ekranda gösterilenler ve kullanıcıdan gelen talimatlar.

Bir insanla aynı klavye ve fare giriş yöntemini kullandığından, DeepMind SIMA’nın neredeyse her sanal ortamda çalışabileceğini iddia ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.