Teknoloji

OpenAI, Elon Musk’ın şirket üzerinde ‘mutlak kontrol’ istediğini söyledi

OpenAI, Elon Musk’ın dava açmasına cevap verdi. Ünlü yapay zeka girişimi Musk’ın şirketin kuruluşundaki rolünün yolunu veya başarılarını önemli ölçüde etkilemediğini iddia ederek tüm iddiaları reddetti.

OpenAI’nın önemli figürleri arasında yer alan Greg Brockman ve Sam Altman tarafından kaleme alınan bir blog yazısında, şirketin mali geçmişi ortaya konarak, 2015’teki kuruluşundan bu yana $1 milyarlık bağışında söz verilenin altında kalan, Musk’ın $45 milyondan az katkısını ve diğer kaynaklardan gelen 90 milyon doların üzerindeki ek finansmanı açıkladı.

Musk’ın OpenAI’nın kar amacı gütmeyen köklerinden sapması iddialarıyla ateşlenen hukuki anlaşmazlık, örgüt içinde derin gerilimleri ortaya koydu. OpenAI, yapay genel zekanın (AGI) ilerlemesi için gerekli geniş kaynakları sağlamak için kar amacı gütmeyen bir yapıdan kar amacı güden bir yapıya evrilmenin zorunlu olduğunu savundu ve bu tür girişimlerle ilişkilendirilen devasa maliyetleri vurguladu.

Musk ve diğer kurucular arasındaki çatlak, OpenAI’nın bir kar amacı güden modele dönmesiyle ortaya çıktı ve Musk’ın Tesla ile birleşmeyi veya tam kontrolü ele geçirmeyi savunduğu, sonunda da bu girişimden ayrılmasına neden oldu. OpenAI, insanlığın iyiliği için güvenli ve erişilebilir AGI geliştirme taahhüdünde kararlı kalıyor ve özellikle Kenya ve Hindistan gibi bölgelerde küresel toplumlara olan katkılarını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.