Teknoloji

OpenAI ve Microsoft ortaklığı siber tehditleri sonlandırdı

OpenAI, siber güvenlik çalışmalarını artırmak amacıyla devletle ilişkili tehdit aktörlerinin yapay zeka araçlarını kötü niyetli amaçlar için kullanma girişimlerini engellemek için Microsoft ile iş birliği yaptığını açıkladı. Bu işbirliği, dijital ekosistemi ve insan refahını ciddi şekilde tehdit eden beş aktörün engellenmesine neden olduğu belirtildi.

Tehditler “Çin, Rusya ve İran”dan iddiası

Charcoal Typhoon ve Salmon Typhoon gibi Çin’den, Crimson Sandstorm’dan İran’dan, Emerald Sleet’ten Kuzey Kore’den ve Forest Blizzard’den Rusya’dan tanımlanan kötü niyetli aktörler, kod hata ayıklama, phishing kampanyaları için keşif ve siber güvenlik zafiyetleri üzerine araştırma yapmak da dahil olmak üzere çeşitli görevler için yapay zeka hizmetlerini kullanıyorlardı. Bu işbirliği çabası, ilişkilendirilmiş hesapların sonlandırılmasıyla, yapay zeka aracılığıyla siber kötü niyetlerini engelleyerek, bu amaçlarını başarıyla engellediği bildirildi

Gelişen tehdit ortamına yanıt olarak, yapay zeka şirketi, güvenlik önlemlerini güçlendirmek için çok yönlü bir yaklaşım benimsendiği ifade edildi. Bu, proaktif izleme, bilgi alışverişi için endüstri ortakları ile işbirliği, gerçek dünya kötüye kullanımına dayalı olarak tekrarlayan iyileştirmeler ve paydaşlar arasında farkındalığı artırmak için şeffaf raporlama gibi önlemleri içerdiği aktarıldı.

Kullanıcıların çoğunluğunun yapay zeka teknolojisinden yararlı amaçlar için faydalandığını göz önünde bulundurarak, şirket potansiyel kötüye kullanımı engelleme çabalarında dikkatli olmaya devam ediyor. İnovasyon, işbirliği ve şeffaflık yoluyla, ortaya çıkan tehditlere karşı kolektif savunmayı güçlendirmeyi ve herkes için daha güvenli bir dijital ortam sağlamayı amaçlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.