Teknoloji

Elon Musk: Telefonu bırakıyorum artık X üzerinden arama yapacağım

Elon Musk, X’teki (eski adıyla Twitter) arama işlevini artırmayı amaçlıyor. Musk’ın X üzerinden yaptığı açıklamaya göre geçen yıl belirli kullanıcılar için görüntülü ve sesli aramanın ilk yinelemesini gerçekleştirmişti. O zamandan beri X’in bir “her şey uygulaması” haline gelmesi yönünde çalışmaları devam ediyor. Bunu “X’te görüntülü ve sesli aramanın ilk versiyonu” olarak adlandırdı.

Musk attığı tweet’te “Birkaç ay içinde telefon numaramı kullanmayı bırakacağım ve X’i metinler ve sesli/görüntülü aramalar için kullanacağım” dedi.

Bu son ekleme, yaklaşık bir yıl önce sosyal medya şirketini satın almasının ardından Musk’ın liderliğinde platformun temel deneyiminde yapılan bir dizi iyileştirme ve değişikliğin ortasında geldi.

Twitter’ı X olarak yeniden markalaştırdıktan sonra Musk, platformu mesajlaşma, sosyal ağ ve eşler arası ödemeleri kapsayan çok çeşitli hizmetler sunan bir süper uygulamaya dönüştürme niyetinin sinyallerini verdi.

Geçen yıl Ağustos ayında bu özelliğin tanıtımını yapan Musk, kullanıcıların Apple’ın iOS, Google’ın Android ve kişisel bilgisayarlarla uyumlu olan bu işlevlere erişmek için bir telefon numarasına ihtiyaç duymayacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.