Teknoloji

Google Bard artık fotoğraf üretiyor

Google’ın Bard chatbot’u, rakibi ChatGPT Plus’ın aylardır sahip olduğu bir özelliği yakalayarak yapay zeka ile görsel oluşturma özelliğini ekledi.

Kullanıcılar Bard’dan Google’ın Imagen 2 metinden görüntüye modelini kullanarak fotoğraf oluşturmasını isteyebilecek. Artık Google’ın Gemini Pro büyük dil modeli tarafından desteklenen Bard, her zaman görüntü oluşturma özelliğine sahip olacak. Daha güçlü Gemini Ultra modelinin buna güç vereceği varsayılıyordu; ancak bu model hala geliştirme aşamasında olduğu belirtildi. Bard’ın metinden görüntüye özelliklerinin olmaması ChatGPT Plus’a biraz avantaj sağladı. Kullanıcılar, ücretli bir aboneliğe dayanan ChatGPT Plus’ın aksine, güncellenmiş Bard’ı Imagen 2 ile ücretsiz olarak kullanabilirler.

Görüntü üretimi Bard ile sınırlı kalmayacak. Google, Imagen 2 tarafından desteklenen ImageFX adlı yeni bir deneysel fotoğraf aracı yayınladı. ImageFX, kullanıcıların basit metin komutlarıyla görseller oluşturmasına olanak tanıyor, böylece insanlar üretken yapay zeka ile oynayabiliyor ve geri bildirimler doğrudan Google mühendislerine geri dönüyor. Bard’da olduğu gibi, ImageFX aracılığıyla oluşturulan tüm fotoğraflar SynthID tarafından işaretlenecek ve Google’ın AI ilkelerine ve teknik korkuluklarına uyacak. Google’ın geçen yıl kullanıma sunulan ve Google Labs’ta test edilebilen diğer yapay zeka oluşturma araçları MusicFX ve TextFX’e katılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.