Teknoloji

Doktor muayenesinde teknolojik devrim

Gelecekteki sağlık hizmetlerinin bir örneği olarak, teknoloji girişimcisi Adrian Aoun tarafından kurulan Forward şirketi, CarePod’ları ile geleneksel doktor muayenehane deneyimini devrimleştirmeye hazırlanıyor.

Bu otomatik tıbbi kapsüller, parlak sekiz ayaklık küpleri andıran bir görünüme sahip, ekran üzerinde birkaç kaydırma ile bireylere kalp ve kan testleri gibi bir dizi tanı imkanı sunuyor. Son 100 milyon dolarlık yatırım ile desteklenen CarePod’lar, Eric Schmidt ve Marc Benioff gibi etkili Silicon Valley figürlerinin desteğiyle San Francisco, New York, Chicago ve Philadelphia gibi büyük şehirlerde kullanılmak üzere planlanıyor. Bu inovasyon, sağlık hizmetini teknoloji odaklı bir yaklaşımla yeniden şekillendirme misyonunda Forward’ın önemli bir adımını temsil ediyor.

Forward, 2016 yılında, geleneksel sağlık sigortası sisteminden bağımsız olarak çalışan doğrudan tüketiciye yönelik birincil bakım klinikleri ağı oluşturmaya başladı. CarePod’lar ile Forward, tüketicilere ileri düzey tanıları doğrudan deneyimleme imkanı sunan görsel bir ürüne dönüştürdü. Çeşitli sensörler ve yapay zeka teknolojisi ile donatılmış olan CarePod’lar, birinci sınıf bir uçak kabininin konforunu, ambiyans aydınlatması, rahat koltuklar ve dev ekranlarla taklit eden bir ortam yaratıyor.

Pod’lar tedavi değil, tanı odaklı olduğundan insan doktorlarını değiştirmek için değil, ancak sağlık hizmetlerinde keskin teknoloji ile birleşmiş bir geleceğin kapısını aralayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.