Web3

Binance ilk kez tam lisansı El Salvador’da aldı

Binance, Bitcoin ülkesi El Salvador’da faaliyet göstermek için lisans aldı. Binance böylece Bitcoin’in yasal olduğu ilk ülkede tam lisanslı ilk kripto para borsası ünvanına sahip oldu. 

Kripto borsası tarafından yapılan açıklamaya göre El Salvador Merkez Bankası Binance’e Bitcoin Hizmetleri Sağlayıcısı lisansı (BSP) verdi. Bununla birlikte El Salvador Ulusal Dijital Varlıklar Komisyonu Binance’e kalıcı Dijital Varlık Hizmetleri Sağlayıcısı lisansı (DASP) verdi. Alınan bu iki lisansla birlikte Binance, ülkedeki operasyonları için tam bir düzenleyici desteği almış oldu.

Binance Latin Amerika Operasyonları Sorumlusu Min Lin lisanslama süreci hakkında konuşurken kripto borsasının dünya genelindeli düzenleyici kuruluşlarla uyumlu çalışma taahhüdünü öne çıkardı. Min Lin, ayrıca Salvador düzenleyicileriyle de lisanslama sürecinde titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Binance, El Salvador’da elde ettiği lisanslarla ürün yelpazesini genişletmeyi planlıyor. Bu anlamda Binance yetkilileri, Salvador’da kripto para benimsemesini artırmak ve Salvador halkına daha güvenli bir ticaret ortamı sunmak için yerel yetkililerle uyum içinde çalışacaklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.