Web3

AB Parlamentosu Kripto Varlıklar Piyasası (MiCA) düzenlemesini onayladı

Avrupa Birliği, bugün yeni kripto lisanslama sistemi MiCA’yı 518 lehte oyla kabul etti. Oylamayla birlikte MiCA, kriptoda dünyanın ilk büyük yetki mercii oldu.

Coindesk’in haberine göre Avrupa Parlamentosu ek olarak, kripto operatörlerinin kara para aklamayı önlemek için müşterilerini tanımlamasını gerektiren ve Fon Transferi düzenlemesi olarak da bilinen ayrı bir yasayı da 529 lehte oyla kabul etti. Yasanın aleyhine 29 oy kullanılırken 14 oy kullanılmadı.

Oylama, çarşamba günü milletvekilleri arasında yapılan bir müzakerenin ardından gerçekleşti. Müzakerede kripto cüzdan sağlayıcılarının ve borsaların AB bloğunda faaliyette bulunmalarına izin vermek için bir lisans talep edilmesi ve stabil coin geliştiricilerinin yeterli rezervi koruyabilmeleri için diğer varlıkların değerine bağlı olma şartı planları çoğunlukla desteklendi.

Avrupa Komisyonu’ndan Mairead McGuinness, attığı bir tweet’te oylamanın dünyada bir ilk olduğunu söyledi. McGuinness, yasanın önümüzdeki yıldan itibaren uygulanmaya başlayacağını belirtirken, “Tüketicileri koruyor, finansal istikrarı ve piyasa bütünlüğünü güvence altına alıyoruz.” diye konuştu.

Binance CEO’su CZ’den ilk açıklama geldi

Dünyanın lider kripto borsası konumunda olan Binance’in CEO’su CZ ise oylamanın ardından twitter hesabında şu açıklamaya yer verdi: “Bu, dünyanın en büyük pazarlarından birinin kullanıcıları korumak ve yeniliği desteklemek için kriptoya özel düzenlemeler getirdiği anlamına geliyor. Ayrıntılar önemli olacak, ancak genel olarak bunun toplu olarak karşılaştığımız zorluklara pragmatik bir çözüm olduğunu düşünüyoruz. Kripto borsalarının AB’de faaliyet göstermesi için artık oyunun net kuralları var. Tam uyumlu bir konumda olmak için önümüzdeki 12-18 ay içinde şirketimiz ve işlerimizde ayarlamalar yapmaya hazırız.”

Bundan sonraki süreç

Kripto Varlıklar Piyasası (MiCA) düzenlemesi, Avrupa Komisyonunda ilk kez 2020 yılında gündeme gelmişti. Yasalaşması için bloğun üye devletleri temsil eden AB Konseyi ve parlamento tarafından onaylanması gerekiyordu. Yasanın ana hükümleri, AB’nin resmî gazetesinde yayınlanmasının 12 aydan biraz daha uzun bir süre sonrasında uygulanmaya başlayacak. Yasanın bu bakımdan Haziran ayında hayata geçeceği öngörülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.