Teknoloji Web3

Elon Musk OpenAI’ya rakip şirket kuruyor

Elon Musk’ın, son günlerde sıkça konuşulan ChatGPT üreticisi olan OpenAI’ya rakip olacak bir yapay zeka şirketi kurmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Musk, daha önceden yapay zeka şirketlerinin durdurulmasına yönelik bir mektuba imzasını atmıştı.

Insider’ın haberine göre son günlerde dünyanın gündemine oturan yapay zeka araştırma şirketi OpenAI’ya rakip olabilecek bir firma kurmak için Twitter’in CEO’su Elon Musk, Tesla ve Space Exploration Technologies (SpaceX)’in yatırımcılarıyla bir araya gelerek projenin finanse edilmesi ile ilgili görüşmeler gerçekleştirmeye başladı.

Öte yandan Musk, OpenAI’ya rakip olmak için şimdiden dünyaca ünlü teknoloji şirketi Nvidia’dan binlerce işlemci satın aldı. Söz konusu satın alımlar Nvidia’nın hisselerinin yükselmesine neden olduğu görüldü.

Musk, geçtiğimiz ay ise OpenAI tarafından geliştirilen GPT-4 yapay zeka robotuna yetkinlikleri nedeniyle tepki göstermişti. Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak ve Elon Musk’ın da aralarında yer aldığı onlarca kişi, açık bir mektup yayınlayarak yapay zeka sistemlerinin risk barındırdığını belirtmiş ve GPT-4’ün ötesinde teknoloji üretimi için en az 6 ay ara verilmesi gerektiğini söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.