Teknoloji

TOGG’un şarj maliyeti belli oldu

Türkiye’nin yüksek performanslı ve geniş kapsamlı şarj ağı Trugo, uçtan uca kesintisiz bir deneyim için kullanıcılarıyla buluşmaya hazır bir uygulama çıkarttı.

TOGG twitter hesabından paylaşılan bilgilere göre, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun şarj istasyonu ağı olan Trugo IOS ve Android tabanlı uygulamasını yayına aldı.

Türkiye’nin yeri ve milli otomobili Togg büyük merakla bekleniyordu ve dün itibarıyla yapılan kurayla sahipleri belli oldu. Togg’larını teslim alacak kişiler büyük merak içindeyken Togg’un şarj istasyonu ağı olan Trugo’nun da fiyatlar belli oldu.

Hürriyet’te yer alan habere göre batarya kapasitesi 52,4 kWh olan 314 kilometre kısa menzilli Togg’un Şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak.

88,5 kWs batarya kapasitesi bulunan 523 kilometre uzun menzilli Togg’un da şarj maliyeti 707.1 lira olacak ve kilometre başına harcadığı enerji de 1,35 lira olarak gerçekleşecek.

Togg’un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarında kapasiteler menzile oranla değişiklik gösteriyor. Kısa menzilli Togg 52,4 kWh bataryasıyla 314 kilometre yol alabilirken uzun menzilli Togg 88,5 kWh bataryasıyla 523 kilometre yol gidebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.