Teknoloji Türkiye Blog Teknoloji 1773 İTÜ Teknopark açılıyor
Teknoloji

1773 İTÜ Teknopark açılıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kanununa göre çalışacak ve üniversite-sanayi iş birliğini önceliklendiren yeni bir teknoparkı, alanında lider ortaklarıyla beraber kurduğunu duyurdu. 

Ekonomist’in haberine göre İTÜ, üniversitenin desteği ve teknoparkın teşvik avantajlarıyla AR-GE projeleri yapmak ve ürün geliştirmek isteyen girişimcileri ve firmaları, 1773 İTÜ Teknopark’ta iş birliğine davet ediyor. İTÜ’nün farklı sanayi alanlarını kucaklamayı amaçlayan bu teknopark oluşumuna, Türkiye’nin sanayi ve ticaret alanındaki önemli kurum ve kuruluşları da destek veriyor.

Yüzde 61’lik hissenin İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ait olduğu 1773 İTÜ Teknopark’ın güçlü bir ortaklık yapısı bulunuyor. 

Bu kapsamda, İstanbul Ticaret Odası, TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ, Teknopark İstanbul, Havelsan AŞ ve SAHA İstanbul Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği de 1773 İTÜ Teknopark’ın hissedarları arasında yer alıyor. 

1773 İTÜ Teknopark, İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde, İTÜ Tasarım ve Prototip Merkezi’ni de içeren 40 bin metrekarelik bir bölgeyi ve İTÜ’nün Florya arazisinde, üzerinde İTÜ Makina Fakültesi’nin geçmişte kullandığı bir laboratuvar binasının da olduğu 60 bin metrekarelik ikinci bir bölgeyi kapsıyor.

TÜM FAKÜLTELERİ KAPSAYACAK

İTÜ Rektörü ve 1773 İTÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Önceki teknopark deneyimlerimizden farklı olarak bu sefer İTÜ çoğunluk hissesine sahip. Sadece yazılım değil, tüm fakültelerin araştırma alanlarında, her alandaki, yerli ve yabancı sanayi kuruluşları ile el ele, daha geniş bir aralıkta AR-GE faaliyetlerini, üniversite ile yakın iş birliği içinde yürüteceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version